Birkegårdens haver, Filadelfia, Sorø

Her følger stemningsbilleder fra vores dejlige tur til Birkegårdens haver, Filadelfia, Sorø, et smut forbi Sjællands eneste rundkirke i Bjernede og til slut middag på Gyrstinge Skovkro. 

Vi startede kl. 10 fra Solrød Kirke, hvor de stod på bussen - atter kørt af Hans, som pga omstændighederne (bl.a. Corona) ikke har kørt for os siden i 2020, eller måske i 2019) - de fleste stod dog på i Lille Skensved kl. 10.15. Besøg i Birkegårdens haver - hvor vi startede med en kop kaffe samt en småkage. Her findes en smuk japansk have samt en måske endnu smukkere engels have (det er op til eget temperament). Vi indtog sandwich og drikkevarer i en ligge gård, omkranset af stakit i den engelske have - og vejret var med os, ingen regn og nogenlunde lunt. Man kunne også have valgt at sidde på de mange bænke rundt om i haverne - eller måske inde i lysthuset, hvor der var plads til 6 personer i nogle dejlige lænestole med hynder, hvor søen og springvand lige uden for kunne høres og nydes i fred og ro af fotograf/forfatter til dette.

Efter Birkegårdens Haver kørte vi til Filadelfia, hvor vi fik  en interessant guidet rundvisning i museet (for de der havde lyst) samt fremvisning af kirken (også for de der havde lyst). Kirken var oprindelig bygget som forsamlingshus, men blev senere ombygget til kirke. Her fortalte en guide også om hvad vi så og om området, hvor der p.t. er ca. 16 fastboende, hvor de fleste har boet der siden de var ca. 4 år. Men da man ikke indlægges så længe her i 2022, står mange bygninger tomme og man har desværre besluttet at rive en del af dem ned.
Bygningerne ligge i et smukt område, der er udforskning værd.

Her efter kørte vi til Sorø , hvor vi besøgte den smukke Klosterkirke og gik tur i Sorø Akademi's skønne park, der ligge lige ned til Sorø smukke sø. Man kunne gøre, hvad man havde lyst og behov for - og kaffe samt linser blev serveret ved bussen, skønt og afslappende for alle.

Vi sluttede af med en dejlig 2-rettes middag på Gyrstinge skovkro, kl. 17.30, bestående af en lækker "gammeldaws" mør kylling, små kartofler, agurkesalat, rabarberkompot, bønner, gulerødder - og der blev budt hele 2 gange. Derefter en lækker isdessert og valgfri drikkevarer, for egen regning.
Gyrstinge skovkro har rimelige priser og kan anbefales. 
Det var alt i alt en rigtig dejlig dag for os alle og vi "landede igen" kl. 20.15 i Lille Skensved og lidt senere ved Solrød landsbykirke.

  

| Svar

Nyeste kommentarer

25.10 | 05:26

Kære Ellen

Det kan I godt. Det er kl. 19 i selskabslokalt på Højelsevej, og I betaler bare deroppe

Venlig hilsen Birgit

24.10 | 14:17

Kan vi melde 4 personer til foredraget på mandag 24/10 om sprogø

25.03 | 20:07

Kunne være dejligt med et besøg af Bente Kure. Hun skriver sine egne sange, og jeg har lige hørt de seneste nye, som hun skal indspille sammen med Leif Ernstsen

08.11 | 17:33

Hej Hanne
Jeg kan ikke se mailen her, vil du sende en mail til mig fra din nye mail, så har jeg adressen. Send den direkte til :bitnie@gmail.com

Hilsen Birgit